Bērnu ārsta Jēkaba Nīmaņa kolekcija Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā - Rita Grāvere (Acta Medico-Historica Rigensia, 2016)
Jēkabs Nīmanis (1892–1979) ir viens no izcilākajiem Latvijas bērnu ārstiem, ārsts – leģenda. Ne viena vien paaudze tika izaudzināta, vecākiem studējot J. Nīmaņa grāmatas “Zīdainis” un “Mazbērns”.