Інформаційна система повітряно-космічного захисту - Карлов Д.В.; Яцуценко А.Я.; Пічугін М.Ф.; Клімішен О.О.; Трофименко Ю.В.; Борцова М.В. (Системи озброєння і військова техніка, 2018)
Обґрунтовується актуальність розширення інформаційних можливостей перспективних радіолокаційних систем. Викладаються необхідні функції комплексу повітряно-космічного захисту та основні оперативно-тактичні вимоги до перспективної інформаційної системи повітряно-космічного захисту. Розглядаються основні новітні технології побудови інформаційної системи виявлення і оцінювання параметрів радіосигналів від різних класів літальних апаратів, виконується їх класифікація в активно-пасивній багатопозиційній РЛС при створенні системи повітряно-космічного захисту від них з використанням доопрацьованих трьохкоординатних радіолокаційних систем протиповітряної оборони і викладаються основні вимоги до швидкодії і ступеня автоматизації прийняття рішення на комплексне використання засобів системи.