Održivi digitalni marketing – Novi marketinški trend - Iva Gregurec; Matea Matić Šošić (Elektronički Zbornik Radova Veleučilišta u Šibeniku, 2025)
Održivost više nije pomodarstvo, već postaje imperativ za sve dionike ekosustava. S druge strane, marketinške aktivnosti mogu se koristiti kako bi se ovaj imperativ ispunio. Ovaj se rad bavi održivim marketingom, s posebnim fokusom na održivi digitalni marketing. Koncept podrazumijeva korištenje ekološki prihvatljivih strategija i taktika u digitalnom okruženju koje minimaliziraju ugljični otisak poduzeća, što može pozitivno utjecati na imidž marke, zadovoljstvo i lojalnost korisnika, te u konačnici na rast prihoda. Rad pruža uvid u razvoj i važnost održivog digitalnog marketinga, kao i u prednosti i izazove koje implementacija ovog koncepta sa sobom nosi. Doprinos ovog rada ogleda se u pružanju dubljeg razumijevanja dosad nedovoljno istraženog koncepta održivog digitalnog marketinga, kao i njegova utjecaja na poslovanje i društvo u cjelini.