DARBUOTOJÅ² GEROVÄ–S DIMENSIJÅ² SÄ„SAJOS AUTOMATIZUOTOSE DARBO VIETOSE - Karolina KukcinaviÄiÅ«tÄ— (Mokslo Taikomieji Tyrimai Lietuvos Kolegijose, 2022)
Å iandieniniame pasaulyje pastebimas vis spartesnis darbo vietÅ³ automatizavimas, kuris atneÅ¡a pokyÄiÅ³ ne tik organizacijoms, bet ir jose dirbantiems darbuotojams. Visos permainos turi tiesioginÄ—s Ä¯takos darbuotojÅ³ gerovÄ—s dimensijoms: pasitikÄ—jimas organizacija, pasitenkinimas darbu, stresas ir perdegimas, todÄ—l Å¡ia tema atliekama vis daugiau tyrimÅ³. Atlikta mokslinÄ—s literatÅ«ros Å¡altiniÅ³ analizÄ—, parodÄ—, kad didÅ¾ioji dalis tyrimÅ³ darbuotojÅ³ gerovÄ—s dimensijas apibrÄ—Å¾ia atskirai ir tyrimai atliekami ligoninÄ—se, pramonÄ—s organizacijose, bet ne tose organizacijose, kuriose automatizuotos darbo vietos, o Å¡iame tyrime nagrinÄ—jamos sÄ…sajos tarp visÅ³ darbuotojÅ³ gerovÄ—s dimensijÅ³ automatizuotose darbo vietose. Straipsnyje apibrÄ—Å¾iama darbuotojÅ³ gerovÄ—s, jos dimensijÅ³ sÄ…vokos, pateikiama tyrimo metodika, statistiniÅ³ duomenÅ³ analizÄ—s rezultatai. Tyrimo tikslas â€“ atskleisti darbuotojÅ³ gerovÄ—s dimensijÅ³ sÄ…sajas automatizuotose darbo vietose. Tyrime dalyvavo 408 respondentai, dirbantys automatizuotose darbo vietose. Tyrimas vykdytas 2022 m. balandÅ¾io mÄ—nesÄ¯, pasitelkiant internetinÄ™ apklausÄ… (www.apklausa.lt), el. paÅ¡tÄ…, socialinius tinklus. Tyrimo metu nustatyta, kad egzistuoja statistiÅ¡kai reikÅ¡mingos sÄ…sajos tarp pasitikÄ—jimo organizacija, pasitenkinimo darbu, streso ir perdegimo dimensijÅ³, iÅ¡skyrus streso ir perdegimo dimensijas.