Kaj bi si dr. Murray mislil o današnji spletni različici slovarja Oxford English Dictionary? - John Simpson (Slovenščina 2.0: Empirične, aplikativne in interdisciplinarne raziskave, 2014)
V zadnjih letih 20. stoletja je bila vsebina slovarja Oxford English Dictionary (OED) prenesena iz tiskanega v digitalni medij. Pri tem je bilo presenetljivo to, da je bil prenos zaradi strukturiranosti podatkov v tiskani različici dokaj enostaven. Prispevek v prvem delu ponuja pregled zgodovine izdaj slovarja OED, predstavlja uredniško delo v obeh medijih in spremembe, do katerih je prišlo zaradi njegove zamenjave. Nadaljevanje prispevka je posvečeno pregledu novih možnosti, ki jih slovar v digitalni obliki ponuja svojim uporabnikom; mednje sodijo vizualizacija podatkov z grafi, diagrami in animacijami, pa tudi povezovanje slovarskih informacij z drugimi viri. Avtor sklene, da bi bil dr. Murray, prvotni urednik slovarja, gotovo vesel prenosa slovarja iz tiskanega v digitalni medij, vendar pa je najpomembnejša posledica tega napredka v prikazovanju slovarske vsebina ta, da sodobnim uporabnikom poleg analize zgodovine posameznih besed omogoča tudi opazovanje jezikovnih sprememb.