ДО ПИТАННЯ ПРО СУБ’ЄКТІВ ЗДІЙСНЕННЯ ДЕРЖАВНОЇ КЛІМАТИЧНОЇ ПОЛІТИКИ У СФЕРІ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Віктор БОГУН (Економіка та право, 2025)
Статтю присвячено визначенню поняття та дослідженню системи суб’єктів державної кліматичної політики у сфері господарської діяльності в Україні у контексті нинішнього етапу розвитку правової системи держави. Показано, що зміни клімату позначаються на господарській діяльності людини, а тому передусім саме вона має стати об’єктом державної та міжнародної кліматичної політики. Доведено, що сутність і спрямованість державної кліматичної політики невіддільна від транснаціонального характеру кліматичної проблеми. Формування системи суб’єктів здійснення державної кліматичної політики в Україні відбувалося в політико-адміністративному, господарсько- та еколого-правовому контекстах, що дає змогу таким суб’єктам, за їхньої ефективної взаємодії, сформувати комплексний підхід до належної реалізації такого напряму державної політики.