СТРАТЕГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ВІДНОВЛЕННЯ ПРОМИСЛОВОСТІ: УКРАЇНА ПОВЕРТАЄТЬСЯ ДО ІДЕЇ СПЕЦІАЛЬНИХ ЕКОНОМІЧНИХ ЗОН - О.Ю. КУДРІНА (Економіка та право, 2024)
Визначено сучасні тенденції розвитку економіки України, що свідчать про невтішну ситуацію зі стрімким падінням обсягів внутрішньодержавного фінансування промислового сектору, вичерпанням внутрішніх резервів інвестування у промисловість. Досліджено історію створення, особливості і проблеми функціонування спеціальних економічних зон на теренах України. У статті встановлено, що питання застосування режиму вільних економічних зон на території України залишається одним із актуальних у царині соціальних досліджень.