El projecte frustrat d’una càtedra de Predicació a la Universitat de Barcelona (1695) - Rafael Ramis Barceló; Pedro Ramis Serra (Educació i Història: Revista d'Història de l'Educació, 2025)
Aquest article vol aprofundir en un aspecte desconegut de la història de la Universitat de Barcelona: el projecte frustrat d’erigir una càtedra de Predicació l’any 1695. La idea era unir la càtedra d’Hebreu i la de Predicació en la persona d’un sacerdot català i graduat a la Facultat de Sagrada Teologia, exercitat en predicació. La nostra intenció és contextualitzar el projecte i publicar un interessant document de trenta-vuit punts sobre els problemes de l’erecció d’aquesta càtedra.