Yeni Medya ve Toplumsal Dönüşümler - Eda Nur Yürekli (Yeni Medya, 2024)
.Enformasyon ve iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmelerle birlikte, teknolojinin toplum ve kültür üzerinde etkisini artırdığı görüşü yaygınlık kazanmıştır. Teknoloji öncesi dönemlerde toplumda var olan iletişim, kitle iletişimi ve kişilerarası iletişim olmak üzere iki farklı biçimde gerçekleşmekteydi. Kişilerarası iletişim, insanların bir arada olması ve üretim süreçleri ile bağlantılıyken, kitle iletişimi boş zamanın kullanılmasına dayanmaktaydı. Bilgisayar kullanımının giderek yaygınlaşması ile içerik sayısallaşarak veri halini almıştır. Bu durum, bireylerin iletişim ağları içinde etkin rol almalarının artışına neden olmuştur.