Проблема гендеру та жіночої ординації: варіативність тлумачень у різних концепціях феміністської теології - Iryna Starovoit (Cхід, 2018)
У статті автор досліджує питання становлення феміністської теології, розглядає ідеї видатних представниць феміністичної теології щодо проблеми гендеру в релігії, а також аналізує ключові риси протестантизму як базису для становлення жіночої ординації. Зазначено, що саме феміністичній теології суспільство завдячує ініціативою викриття сексизму (60-і рр. ХХ ст.), більшого поширення принципу гендерної рівності, що уможливила сам феномен жіночої ординації.