СТРУКТУРА ТА ПАРАМЕТРИ МОДЕЛІ РУХУ МАНЕВРУЮЧИХ ПОВІТРЯНИХ ОБ’ЄКТІВ ДЛЯ СИНТЕЗУ АЛГОРИТМІВ ФУНКЦІОНУВАННЯ РАДІОТЕХНІЧНИХ СЛІДКУЮЧИХ СИСТЕМ БАГАТОКАНАЛЬНИХ РЛС - В.Д. Карлов; А.О. Ковальчук; О.Л. Кузнєцов; О.В. Бєсова; А.Є. Присяжний (Системи озброєння і військова техніка, 2025)
Досвід російсько-української війни показує, що одним з напрямків дій противника є завоювання переваги в повітрі. Сучасний рівень розвитку авіаційної техніки, зв'язку, автоматизованих систем управління та систем розвідки дає можливість планувати та проводити масштабні повітряні наступальні операції із залученням великої кількості засобів та систем протиповітряної оборони різних типів. Разом з тим, однією з основних цілей авіаційних та ракетних ударів, особливо на початковому етапі повітряних наступальних дій, є придушення системи протиповітряної оборони противника для забезпечення подальших “безпечних” ударів по інших військових та стратегічно важливих об’єктах з комплексним використанням авіації, безпілотних літальних апаратів та крилатих ракет.