Обґрунтування необхідності виявлення маневрів цілей “змійка” і “ножиці” на етапі супроводження радіотехнічними засобами - Кіріллов І.Г.; Новікова Т.О.; Поліський О.М.; Шевчук Т.В.; Яненко О.С. (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил, 2019)
Стаття присвячена обґрунтуванню необхідності своєчасного виявлення маневрів повітряних цілей типу “змійка” та “ножиці” шляхом аналізу впливу маневрів на ефективність бойового застосування вогневих засобів ЗРВ та винищувальної авіації. Проаналізовано способи подолання авіацією противника ППО об’єктів, що обороняються, в період локальних війн та військових конфліктів останніх десятиріч, проведено аналіз впливу таких маневрів на якість супроводження маневруючих цілей радіолокаційними засобами РТВ, бортовими РЛС винищувальної авіації, РЛС супроводження цілей та локаторів підсвіту і наведення керованих ракет з радіолокаційними головками самонаведення ЗРК.