РОЗКРИТТЯ СУТНОСТІ ПОНЯТТЯ МІЖНАРОДНОЇ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ЕНЕРГЕТИКИ В УМОВАХ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ - О.О. Зробок; О.А. Гавриш (Ekonomìčnij Vìsnik Nacìonalʹnogo Tehnìčnogo Unìversitetu Ukraïni "Kiïvsʹkij Polìtehnìčnij Institut", 2023)
Метою дослідження є розкриття сутності поняття міжнародної конкурентоспроможності енергетики в умовах невизначеності. Методи дослідження: декомпозиція, системний аналіз, морфемно-семантичний аналіз, етимологічний аналіз, порівняльний аналіз, метод логічного ланцюжка, групування, синтез, абстракція, теоретичне узагальнення. Результати дослідження: проведено декомпозицію поняття міжнародної конкурентоспроможності енергетики в умовах невизначеності на прості однослівні поняття; здійснено їх морфемно-семантичний та етимологічний аналіз; побудовано логічний ланцюжок між ними; проаналізовано структуру енергетики за об’єктами конкурентоспроможності. Практична значущість результатів дослідження полягає у тому, що на основі розкриття сутності міжнародної конкурентоспроможності енергетики в умовах невизначеності було надано рекомендації щодо кількісного оцінювання її рівня.