ІНОЗЕМНИЙ ДОСВІД ДЕРЖАВНОЇ ПІДТРИМКИ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ - D.V. Lichak (Економіка та право, 2024)
Досліджено іноземний досвід державної підтримки суб’єктів господарювання, розглянуто засоби, що використовуються в різних державах для стимулювання ефективного розвитку економіки. Зроблено висновок про необхідність переходу від застосування прямих засобів державної підтримки до використання переважно непрямих методів (засобів горизонтальної підтримки, засобів «зеленої скриньки»), які найменшою мірою спотворюють конкуренцію на ринку.