Дослідження резонансних властивостей перемикаючих пристроїв на основі високотемпературного надпровідника - О. І. Фик; Д. Б. Кучер; О. П. Флорін; О. Л. Назаренко (Системи озброєння і військова техніка, 2022)
Результати численних експериментальних досліджень фазового переходу тонких плівок високотемпературних надпровідників під дією НВЧ сигналів показали можливість створення перемикачів-обмежувачів, які можна застосувати в антенах, вхідних колах охолоджуваних надвисокочастотних трактів тощо. У статті приведені результати розрахунків характеристик перемикачів, виконаних на основі надпровідних мікрополоскових ліній передачі. Показана можливість побудови швидкодіючих фільтрів-обмежувачів та фільтрів-вимикачів на основі тонких надпровідних плівок, які функціонують в діапазоні частот від 1 ГГц до 10 ГГц з часовими, енергетичними та резонансними характеристиками, які значно перевищують існуючі.