Застосування диференційних характеристик при аналізі даних вертикального електричного зондування - В.М. Логвін; П.Г. Пігулевський; С.О. Яремій (Геофизический журнал, 2025)
Розглянуто результати переобробки польових геоелектричних досліджень ДГЕ «Дніпрогеофізика» з використанням додаткових диференційних характеристик потенційних полів на території, що прилягає з півдня до м. Кривий Ріг. Пропонується при аналізі вимірювань за методом вертикального електричного зондування використовувати аналоги повного градієнта та кривизни позірного питомого електричного опору. Ці характеристики суттєво допомагають при вивченні особливостей будови геологічного середовища (підняття, западини, межі пластів, зони розломів) і визначенні величини мінералізації підземних вод.