Термічні бар’єрні покриття на ніобійових сплавах структурних матеріалів - V. P. Babak; V. V. Shchepetov; T. T. Suprun; O. V. Kharchenko; S. D. Kharchenko (Mechanics and Advanced Technologies, 2019)
Анотація. В процесі термоциклічною повзучості були досліджені властивості ніобієві сплаву з двошаровим комбінованим покриттям при температурі 1400ºС на повітрі. Проведено порівняння отриманих даних з іншими покриттями. Досліджено роль форми і розподілу тріщин в механізмі деградації міцності покриттів. Облік багатьох факторів при формуванні комбінованого покриття забезпечив збільшення його довговічності в 1,9 ... 8,5 рази в залежності від температурного режиму повзучості.