Introduction - Anne Marie Devlin; Katie Ní Loingsigh; T.J. Ó Ceallaigh; Aisling O'Donnell (Teanga: The Journal of the Irish Association for Applied Linguistics, 2024)
Is mór an onóir é don Fhoireann Eagarthóireachta nua an 31ú heagrán den iris TEANGA a chur i láthair agus clochmhíle thábhachtach á chéiliúradh againn: comóradh cúig bliana daichead na hirise. Bliain bhisiúil agus thairbheach ab ea í dúinn mar eagarthóirí, agus tá ríméad orainn i ngeall ar an líon mór páipéar ar ardchaighdeán a fuarthas i nGaeilge agus i mBéarla. Léiriú ar dhíogras agus ar dhúthracht iar-eagarthoirí na hirise is ea rannpháirtíocht láidir an phobail léinn. Ba dhíol béime acu go ndéanfaí an iontaofacht agus an tsoiléireacht a chur chun cinn, ar dlúthchodanna den iris iad. Ba mhaith linn buíochas ó chroí a ghabháil leis na hiar-eagarthóirí as an tacaíocht leanúnach a thug siad dúinn agus sinn ag dul i ngleic lenár gcúraimí úra mar eagarthóirí. Chuir an tacaíocht seo ar ár gcumas tógáil ar an mbonn láidir acadúil a leagadh síos go nuige seo. Déanfaimid ár ndícheall na hardchaighdeáin a leagadh síos roimhe seo a choimeád. Airítear páipéar tosaigh, deich bpáipéar taighde agus léirmheas leabhair amháin in eagrán reatha na hirise. Cé go gcuimsítear réimse leathan ábhar anseo, is féidir scagadh a dhéanamh ar na páipéir de réir dhá mhórchatagóir, catagóirí atá fós comhlántach lena chéile mar sin féin  – cleachtais teanga agus oideachas teanga.