Оцінка обґрунтованості прийняття рішень при автоматизованому визначенні маршруту переходу судна - Ганношина І.М.; Ковальов Ю.Г.; Долина М.П. (Системи озброєння і військова техніка, 2019)
Проведено оцінку обґрунтованості прийняття рішень при автоматизованому визначенні маршруту переходу судна, в якому багатокритеріальна задача вибору варіанту маршруту судна з певної кількості варіантів, що сформовані автоматизовано, вирішується з застосуванням методу аналізу ієрархій. Для ав- томатизації процесу визначення маршруту судна при плануванні переходу пропонується використати ме- тод, що враховує маневрені характеристики судна, потреби в паливі та вплив факторів навігаційно- гідрографічної обстановки.