Езикът и политическият имидж: анализ на профилите на Петър Волгин и Никола Минчев във Fасеbооk по време на предизборната кампания за народни представители и членове на Европейския парламент от Република България през юни 2024 година - Емил Енев (Медии и език, 2024)
Статията ще изследва ролята на езика в изграждането на политическия имидж на две видни личности по време на предизборната кампания през 2024 година. Фокусът е върху техните публикации във Fасеbооk, като ще се анализират използваните лингвистични стратегии и влиянието им върху политическия образ на кандидатите. Изследването  ще покаже значението на социалните медии като платформа за политическа комуникация и мобилизация на поддръжници, както и необходимостта от адаптиране на езика към специфичните възможности на всяка платформа за ефективно ангажиране с избирателите. Статията също ще подчертае значимостта от използването на езика като ключов инструмент за убеждаване и влияние върху общественото възприятие.