Окремі аспекти правового регулювання електронної комерції в США - V. V. Volynets (Аналітично-порівняльне правознавство, 2025)
У статті досліджуються деякі актуальні питання правового регулювання електронної комерції в США, з акцентом на її вплив на глобальну економіку та необхідність гнучкого законодавства. Констатовано, що електронна комерція – це стрімко зростаючий сектор, який, за прогнозами, досягне $4,3 трлн у світових роздрібних продажах до 2025 року. Автор установив, що Сполучені Штати, як держава – піонер цифрової торгівлі, не мають єдиного закону про електронну комерцію, а натомість використовують систему федеральних і штатних актів, зокрема E-SIGN Act (2000), UETA (1999), COPPA (1998) та CAN-SPAM Act (2003). Ці закони, зміст яких стисло проаналізовано в статті, регулюють електронні підписи, захист даних (особливо дітей) та боротьбу зі спамом.