ОБМЕЖЕННЯ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В КРЕАТИВНИХ ІНДУСТРІЯХ В КОНТЕКСТІ ПРАКТИКИ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СУДУ З ПРАВ ЛЮДИНИ - К.І. АПАНАСЕНКО (Економіка та право, 2024)
Досліджено практику Європейського Суду з прав людини (ЄСПЛ), яка стосується обмежень господарської діяльності в певних сферах креативних індустрій. Проаналізовано оцінку Судом ліцензування у галузі телерадіомовлення та деяких аспектів діяльності телекомпаній, обмежень у галузі рекламної діяльності. Досліджено підхід ЄСПЛ в оцінці втручання у свободу вираження поглядів у практиці діяльності креативного сектору економіки на предмет балансу між цією свободою та суспільним інтересом у забезпеченні моральності й прав вірян.