Dokładność Odtwarzania Sygnałów w Symulacyjnych Badaniach Stanowiskowych - W. Gierulski (Engineering Transactions, 1989)
W pracy przedstawiono metodę oceny błędu odtwarzania sygnałów w Symulacyjnych badaniach stanowiskowych. Ocena błędu dokonywana jest w punktach obiektu, w których nie są mierzone sygnały podczas rzeczywistej eksploatacji obiektu. Wskazano możliwość optymalnego doboru położenia punktów odtwarzania sygnałów oraz przedstawiono przykład wyznaczania błędu.