Застосування методології трансдисциплінарних онтологій в інформаційно-аналітичній системі підтримки процесів оснащення озброєнням та військовою технікою - Головін О.О. (Системи озброєння і військова техніка, 2019)
У роботі показано доцільність здійснення автоматизованого інформаційно-аналітичного супрово-дження процесів підтримки прийняття рішень з питань оснащення озброєнням та військовою технікою керівництвом Міністерства оборони України та Збройних Сил України за допомогою відповідної інформа-ційно-аналітичної системи, яка побудована на основі використання інтелектуальних мережецентричних когнітивних сервісів. Функціонування загального інформаційно-аналітичного робочого середовища запропо-новано здійснити на основі принципів трансдисциплінарності, що дозволить здійснювати обробку просто-рово розподіленої інформації різних типів. В основу онтологічної методології покладено об'єктно-орієнтований підхід, при якому предметна прикладна область представляється у вигляді сукупності об'-єктів, взаємодія між якими може бути представлена за допомогою семантичного зв'язування висловлю-вань, тверджень та суджень.