РЕПРОДУКТИВНА ТА ШЛЮБНА ПОВЕДІНКА НАСЕЛЕННЯ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Оксана Романів; Олена Самчук (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії, 2015)
У статті представлено результати дослідження шлюбної та репродуктивної поведінки населення Рівненської області. Наведено характеристику динаміки та територіальних відмінностей показників шлюбності й розлучуваності, визначено коефіцієнт стійкості сімей для адміністративних районів. Проаналізовано тенденції зміни основних показників дітородної активності населення, встановлено їх взаємозв’язок із статево-віковою структурою населення. Виявлено структурні зрушення у репродуктивній та шлюбній поведінці населення, продемонстровано їх відмінності по адміністративних районах області.