Значення джерельної бази в методології історико-педагогічного дослідження - Валентина Шпак (Педагогічний дискурс, 2013)
Автором висвітлено значення джерельної бази в методології історико-педагогічного дослідження. Розкрито структуру наукового знання, аргументовано необхідність його вивчення за допомогою методів джерелознавчого аналізу і синтезу. Схарактеризовано етапи аналітичної критики і синтезованої критики в опрацюванні історико-педагогічних джерел. Акцентовано увагу на тому, що ігнорування вимог до інтерпретації джерельної бази в методології історико-педагогічних досліджень негативно позначається на логіці і змісті дисертаційних робіт, приводить до неточностей у процедурі історичного пошуку і викладенні результатів дослідження.