Оцінка протиріч в практиці вдосконалення бойової роботи обслуг автоматизованих командних пунктів - Романюк А.О.; Дзеверін І.Г. (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил, 2019)
В статті розглянуті якісні та кількісні характеристики тенденції розвитку автоматизованих систем управління різних типів, на основі яких проведена оцінка протиріч в практиці вдосконалення бойової роботи обслуг автоматизованих командних пунктів (АКП). Проілюстрована модель зміни операційної працездатності обслуги АКП на основі розміченого графа станів. При цьому, на відміну від умови сталості інтенсивності відновлення інформації, яка зазвичай використовується, введена її залежність від способів побудови моделей діяльності. Приведена система рівнянь Колмогорова для цього випадку. Встановлені основні фактори, що впливають на необхідність удосконалення процесів діяльності бойових обслуг.