Формування і властивості полімерних наношарів для поліпшення росту клітин in vitro - Oksana Shtapenko; Ivan Hevkan; Yuriy Slyvchuk; Vasyl Syrvatka; Natalia Matvienko (Innovative Biosystems and Bioengineering, 2018)
Проблематика. Культивування культур клiтин на синтетичних покриттях дає можливість отримати комплексну просторово організовану клітинну систему, що підвищує прикріплення клітин і сприяє їх подальшій диференціації, проліферації та формуванню мiжклiтинного матриксу. Тому виникає потреба у вивченні властивостей покриттів, зокрема біосумісності з клітинами, оскільки вони можуть бути використанні для різних біологічних і медичних досліджень.