Koncept agilnog upravljanja knjižničnim projektima na primjeru aplikacije Trello u Narodnoj knjižnici „Petar Preradović“ - Ana Peranić; Neda Adamović (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske, 2025)
Cilj. Cilj ovog rada je istražiti primjenu aplikacije Trello u organizaciji poslova unutar knjižnica, te njene funkcionalnosti koje podržavaju suradnju i učinkovitost. Fokus je stavljen na to kako knjižnice mogu koristiti Trello za koordinaciju zadataka među odjelima i službama, kao i za vođenje projekata i upravljanje resursima.