Język polski. Historia – współczesność VIII Spotkania Lubelskich Językoznawców, Zamość – Lublin, 7-8 maja 2009 r. - Henryk Duda; Władysława Książek-Bryłowa (Facta Simonidis, 2009)
Sprawozdanie: Język polski. Historia – współczesność VIII Spotkania Lubelskich Językoznawców, Zamość – Lublin, 7-8 maja 2009 r.