Принципи FAIR у науці: формування компетенцій для належного управління даними досліджень - Тетяна Ярошенко; Світлана Чуканова (Цифрова платформа: інформаційні технології в соціокультурній сфері, 2025)
Збільшення обсягів і важливості дослідницьких (наукових) даних зумовлює появу відповідних політик, стандартів, інфраструктур, у яких важливу роль відіграє належне та контрольоване управління даними.