POVIJEST KOMUNIKACIJE I INFORMACIJSKE REVOLUCIJE - Anto Mikić; Miro Radalj (Hum, 2025)
O komunikaciji i njezinoj povijest napisani su milijuni stranica, brojne znanstvene knjige i udžbenici. Literatura o ovoj važnoj temi bogata je i neiscrpna, a s obzirom na to da ta povijest nije dovršena i neposredno utječe na sve dijelove ljudskoga života, stranice o njoj i ubuduće će se ispisivati. Ovaj rad donosi kratak pregled povijesti komunikacije, presječen kroz pet informacijskih revolucija, od pretpovijesti i ranih civilizacija pa sve do današnjih dana u kojima se naziru izazovi digitalne ere i pitanja poput privatnosti, nadzora i fragmentacije informacija.