Аналіз ORM-бібліотек для операційної системи Android - Федорченко В.М.; Сєвєрінов О.В.; Родіонов С.В. (Системи озброєння і військова техніка, 2018)
Предметом дослідження в статті є процес розробки мобільних data-орієнтованих додатків для платформи Android. Стаття присвячена детальному аналізу сучасних методів управління базами даних в ОС Android. Мета роботи – оцінка ефективності різних бібліотек, що забезпечують взаємодію додатку з БД і реалізують ORM - технологію програмування. У статті вирішуються наступні завдання: розгляд і аналіз найбільш поширених ORM-бібліотек сторонніх розробників для платформи Android. Основний зміст дослідження становить порівняльний аналіз найбільш поширених ORM-бібліотек і результатів їх роботи в однакових умовах. Отримані наступні результати: проаналізовано складність використання API бібліотек при програмної реалізації ORM-моделі. Наведено результати дослідження швидкодії виконання CRUD-операцій в мобільному додатку із застосуванням розглянутих бібліотек. Висновки: проведений аналіз дозволяє підвищити ефективність процесу розробки і масштабування мобільних додатків в частині управління базами даних для платформи Android.