Edukacija o primjeni Pravilnika za opis i pristup građi u knjižnicama arhivima i muzejima kroz Centar za stalno stručno usavršavanje knjižničara u Republici Hrvatskoj i Radnu grupu za edukaciju pri Stalnom odboru za razvoj i održavanje pravilnika - Antonija Filipeti; Marta Romac; Jelena Balog Vojak (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske, 2023)
Cilj. Cilj je rada analizirati sudjelovanje i zadovoljstvo edukacijama za primjenu Pravilnika KAM koje su se održavale od 2018. do 2022. godine u okviru Centra za stalno stručno usavršavanje knjižničara u Republici Hrvatskoj (CSSU). Usto rad donosi analizu posjećenosti regionalnih radionica (održanih neovisno o CSSU-u) na temu primjene Pravilnika KAM u organizaciji Radne grupe za edukaciju pri Stalnom odboru za razvoj i održavanje Pravilnika KAM u suradnji sa županijskim matičnim narodnim knjižnicama i Vijećem za matičnu djelatnost Muzejskog dokumentacijskog centra (MDC).