Кормовиробництво Південного Степу: pеалії та шляхи відродження - С. П. ГОЛОБОРОДЬКО; О. М. ДИМОВ; О. О. ПІЛЯРСЬКА; Н. М. ГАЛЬЧЕНКО (Передгірне та гірське землеробство і тваринництво, 2020)
Сучасний стан виробництва тваринницької продукції у господарствах різних організаційно-правових форм в Україні не відповідає фізіологічним потребам населення в харчуванні, а також у формуванні експорту продовольчих товарів, що пов'язано з організаційною формою господарювання товаровиробників тваринницької галузі. Основним джерелом годівлі великої рогатої худоби приватного сектора стало пасовищне її утримання. За рахунок суттєвого зменшення посівної площі кормових культур протягом останніх років в Україні відбувалося істотне збільшення посівних площ кукурудзи, соняшнику, сої та ріпаку озимого, тобто зернових і технічних культур, які мають попит на світовому ринку. Тваринницька ж галузь стала головним джерелом доходів лише у 9,5 % сільгосппідприємств та 7,3 % у фермерських господарств.