تأثیر آشفتگی مالی بر اجتناب از پرداخت مالیات در شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران - حامد تاجمیر ریاحی; زهرا اسدی (پژوهش‌های راهبردی بودجه و مالیه, 2022)
شرکت‌ها در طول دوره حیات خود با نوسان‌های مختلفی روبرو می‌شوند که باعث آشفتگی مالی در فرایند کسب‌وکار آن‌ها خواهد شد. یکی از اولین راهکارهای برون‌رفت از این آشفتگی، کاهش هزینههای مختلف از جمله مالیات است. شرکتهای درمانده مالی تمایل بیشتری به اجتناب مالیاتی دارند. هدف تحقیق حاضر بررسی تأثیر آشفتگی‌های بازار مالی بر اجتناب از مالیات شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می‌باشد. روش آزمون این تحقیق روش تحلیل رگرسیون چندمتغیره است. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل شرکت‌های بورسی در سالهای بین 1380 تا 1399 می‌باشد که با توجه به حذف سیستماتیک، تعداد 110 شرکت جهت ادامه تحقیقات انتخاب شدند. نتایج حاکی از آن است که بین آشفتگی مالی و اجتناب از مالیات رابطه منفی و معناداری وجود دارد. بین نسبت جاری و اجتناب از مالیات رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.