ОЦІНКА ОЗНАК ПРОФЕСІЙНО-КВАЛІФІКАЦІЙНИХ ЗМІН МІСЦЕВОГО РИНКУ ПРАЦІ - V.V. Druzhynina (Економіка та право, 2024)
Стаття присвячена актуальності вивчення ознак професіонально-кваліфікаційних змін місцевого ринку праці. Місцевий ринок праці характеризується не тотальним дефіцитом кваліфікованих кадрів, а їх структурною невідповідністю існуючим потребам. Інформаційною базою дослідження є статистичні дані місцевого ринку праці і провідних підприємств міста. Покроковий кластерний аналіз визначив найвпливовіші кластероутворюючі чинники розвитку місцевого ринку праці.