Normativna baza imena u kontekstu Opće Uredbe o zaštiti podataka - Anita Katulić (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske, 2018)
Cilj. Cilj je rada prikazati novosti iz područja zaštite osobnih podataka koje donosi Opća uredba o zaštiti podataka iz perspektive knjižničnog poslovanja. U radu se osobito provjerava usklađenost načela i prakse obrade osobnih podataka u Normativnoj bazi imena NSK s novom Uredbom.