Supervizija ikimokyklinio ugdymo pedagogÅ³ profesiniam stiprinimui: patirtys ir galimybÄ—s - Laima AbromaitienÄ— (Mokslo Taikomieji Tyrimai Lietuvos Kolegijose, 2025)
Dabartiniame ugdymo ir Å¡vietimo kontekste nuolat vyksta pokyÄiai, kyla iÅ¡Å¡Å«kiÅ³ visiems ugdymo proceso dalyviams, tarp jÅ³ ir pedagogams, kuriems tenka svarbus, bet sudÄ—tingas vaidmuo ugdant jaunÄ…jÄ… kartÄ…. TodÄ—l aktualu ieÅ¡koti Ä¯vairiÅ³ profesinio palaikymo bÅ«dÅ³. PastarÅ³jÅ³ metÅ³ moksliniai tyrimai akcentuoja pedagogÅ³, ypaÄ dirbanÄiÅ³ ikimokyklinio ugdymo srityje, psichoemocinÄ—s gerovÄ—s svarbÄ…. Teigiama, kad pedagogÅ³ pasitenkinimui atliekamu darbu didelÄ™ Ä¯takÄ… turi jÅ³ gebÄ—jimas reflektuoti, Ä¯sivertinti savo profesinÄ™ patirtÄ¯ bei dalintis Ä¯Å¾valgomis su kolegomis. BÅ«tent tokiÄ… galimybÄ™ suteikia supervizija. Straipsnyje pagrindÅ¾iama supervizijos kaip profesinio palydÄ—jimo samprata, apÅ¾velgiama jau Ä¯tvirtinta supervizijos praktika Lietuvoje Ä¯vairiÅ³ sriÄiÅ³ profesionalÅ³ kvalifikacijos tobulinime bei atskleidÅ¾iamos ikimokyklinio ugdymo pedagogÅ³ supervizijos patirtys, tapusios prielaida laikyti supervizijÄ… vienu iÅ¡ profesinio tobulÄ—jimo bÅ«dÅ³. Straipsnyje pristatomas empirinis tyrimas, kurio rezultatai atskleidÄ— supervizijÄ… kaip profesinÄ—s pagalbos, stiprinimo bei tobulÄ—jimo galimybÄ™ ikimokyklinio ugdymo Ä¯staigose dirbantiems pedagogams. Tyrimo objektas â€“ supervizijoje dalyvavusiÅ³ ikimokyklinio ugdymo pedagogÅ³ ir praktikas vedusiÅ³ supervizoriÅ³ patirtys. Taikytas kokybinio tyrimo metodas â€“ daugybinÄ— atvejÅ³ analizÄ—, grindÅ¾iama supervizoriÅ³, vedusiÅ³ supervizijas skirtingose Lietuvos ikimokyklinio ugdymo Ä¯staigose, bei pedagogÅ³, dalyvavusiÅ³ Å¡iose supervizijose, patirÄiÅ³ refleksija. Duomenys rinkti taikant apklausos Å¾odÅ¾iu (interviu) metodÄ…. Tyrimo rezultatÅ³ analizÄ— atskleidÄ—, kad supervizijÅ³ metu iÅ¡ryÅ¡kÄ—jo momentai, svarbÅ«s ikimokyklinio ugdymo pedagogÅ³ profesiniam stiprinimui, nes suteikÄ— galimybÄ™ geriau paÅ¾inti vieniems kitus, mokytis iÅ¡ savo bei kitÅ³ patirties, pamatyti skirtingus profesiniÅ³ problemÅ³ sprendimo bÅ«dus, taip pat rasti tinkamus konfliktÅ³ sprendimus organizacijose, stiprinti dalyviÅ³ pasitikÄ—jimÄ… vieniems kitais, didinti tarpusavio bendradarbiavimÄ…, atpaÅ¾inti tobulintinas personalo ar visos organizacijos sritis.