ДО ВИЗНАЧЕННЯ ПРІОРИТЕТІВ ДЕРЖАВНОЇ РЕГІОНАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ - V.E. Luchik (Економіка та право, 2024)
Розглянуто проблеми визначення пріоритетів державної регіональної політики, її мети, об’єкт і суб’єкт в умовах посилення глобалізації економіки і зростання її регіоналізації в системі міжрегіональних ринкових відносин. Визначено її спрямованість на подолання диспропорцій розвитку регіонів і забезпечення конкурентоспроможності їх економіки, масштабне впровадження інновацій та інвестицій у розвиток соціальної сфери регіонів для підвищення їх економічної привабливості та забезпечення добробуту населення, інтеграцію регіональних ринків у міжнародний ринок капіталу, активізацію міжрегіональної співпраці.