Słownik Biograficzny Archiwistów Polskich, t. I - Henryk Olszewski (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1989)
Recenzja: Słownik Biograficzny Archiwistów Polskich, t. I: 1918 - 1984. Pod naukową redakcją Marii Bielińskiej i Ireny Janosz-Biskupowej, PWN, Warszawa—Łódź 1988, ss. 239.