Проблеми формування креативної особистості фахівця в умовах сучасних технологічних змін у промисловому виробництві - Valerii Ivashchenko; Vitaliy Petrenko; Oleksandr Yasev; Ivan Avrakhov (Педагогічний дискурс, 2016)
У статті розглянуті проблеми формування креативної особистості фахівця, які зв’язані з процесом деіндустріалізації економіки, зниження престижності інженерної праці та недостатньої уваги держави до мотивації підвищення пріоритету промислового виробництва. Визначено, що для забезпечення єдиного комплексного освітнього простору країни необхідно ґрунтовно скоординувати завдання вищої освіти з перспективними завданнями розвитку економіки. Підготовка магістрів повинна передбачати не тільки засвоєння навчальних програм, а перш за все обов’язкову роботу в науково-дослідних і конструкторських центрах, за результатами якої визначається правомочність одержання відповідного ступеня.