Роль епітеліально-мезенхімального переходу в патогенезі загоєння шкірних ран. - K. S. Volkov; S. B. Kramar (Морфологія, 2015)
У статті висвітлена роль епітеліально-мезенхімального переходу, як фундаментального процесу гістогенезу і регенерації тканин, у механізмах патогенезу раневого процесу. Дана порівняльна характеристика часткового епітеліально-мезенхимального переходу при загоєнні поверхні рани і завершеного епітеліально-мезенхимального переходу. Описані такі різновиди епітеліально-мезенхимального переходу як ендотеліально-мезенхімальний перехід і зворотній мезенхімально-епітеліальний перехід та їх роль в раневому процесі.