Å leve som a/r/tograf – Et nordisk perspektiv - Maybritt Jensen; Ann-Hege Lorvik Waterhouse; Ingrid Danbolt; Torill Vist (Nordic Journal of Art and Research, 2025)
Denne artikkel innleder den andre og siste delen av temanummeret Å – leve som a/r/tograf – Et nordisk perspektiv. Redaksjonen gir først noen innblikk i overveielser og diskusjoner gjennom tre års redaksjonsarbeid, før de presenterer den andre delens bidrag – seks vitenskapelige artikler og én eksplorativ tekst. De nordiske forfatterne som fyller de to delene av spesialnummeret utgjør et kor av stemmer fra forskjellige faggrupper innen kunst- og kulturfeltet, og et utall av tematikker med mangfoldige innganger til a/r/tografisk forskning blir berørt. Redaksjonen har vært mer (og tidvis mindre) sammenvevd med forfattere, hverandre, fagfeller og med deres teorier i flere år. Her forsøker de på rhizomatisk vis å trekke frem tematikker og begreper som de har levd med gjennom dette redaktørarbeidet, og det gjøres både i (praksis)fellesskap og som individuelle tanke-dialoger. Det handler om redaksjonelt arbeid som kollektiv dugnad, om plassen denne form for arbeidsinnsats har i det akademiske regnskapet og om etikkens betydning og områder i a/r/tografisk forskning.  Videre belyses også begreper og særtrekk ved den a/r/tografiske forskningspraksisen som har utfordret og fått dem til å stoppe opp tenke en gang til – eksempelvis det personlige, det som virker affektivt og det som skaper resonans.