Organiskās sintēzes institūts, pretgripas preparāts remantadīns un tā izgudrotājs Jānis Polis - Jānis Stradiņš (Acta Medico-Historica Rigensia, 2010)
2009. gads Latvijā ienāk ar finanšu krīzi un saimniecisko depresiju, ko izraisījušas ļoti nelabvēlīga iekšējo un ārējo apstākļu sakritība un Latvijas politiskās elites kļūmes, stratēģiski aplama rīcība daudzu gadu garumā. Šādā situācijā var gausties, bet var tomēr meklēt pozitīvus piemērus kā balstu cerībai un rīcībai nākotnes labad. Šodien Latvijā, Rīgā, šajā vietā mums ir laime būt klāt paraugstundā nelielos zinātnes svroti, Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācija (WIPO) Ženēvā 2008. gada decembrī piešķīrusi divas balvas (WIPO Award) – pirmo – Latvijas Organiskās sintēzes institūtam kā inovatīvam uzņēmumam (Innovative Enterprise) un otru balvu – zelta medaļu izcilam izgudrotājam ilggadējam institūta darbiniekam Dr. Jānim Polim par izgudrojumiem medicīnas ķīmijā, un tieši par pretvīrusu preparāta remantadīna izgudrošanu un ieviešanu.