НОВІ МЕТОДОЛОГІЧНІ МОЖЛИВОСТІ ДОСЛІДЖЕННЯ СУСПІЛЬНО-ГЕОГРАФІЧНОГО ПРОЦЕСУ - Костянтин Нємець; Людмила Нємець (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії, 2014)
В статті описані вихідні положення і проміжні наукові завдання створення методу моделювання траєкторії розвитку соціогеосистем. Послідовне вирішення проміжних наукових завдань, кожне з яких може мати самостійне значення, дозволяє отримати кінцевий результат залежно від загальної мети дослідження. Особливої уваги заслуговує можливість подання результату у зручному для використання вигляді. Показано можливості і перспективи використання методу в суспільно-географічних дослідженнях. Дана методологічна оцінка методу для вирішення різних наукових задач.