Розробка мобільного додатку для пошуку та усунення несправностей бортових командних ультракороткохвильових радіостанцій - А. О. Красноруцький; В. В. Жук; І. В. Казьміров; А. С. Мартинюк (Системи озброєння і військова техніка, 2022)
У статті розглядається актуальне питання інтеграції сучасних програмно-апаратних оболонок та інтернет середовища в технологію обслуговування радіоелектронного обладнання літальних апаратів, що створить умови зменшення працевитрат особового складу на пошук та усунення несправностей  на прикладі ультракороткохвильової радіостанції Р-863. Основним завданням є виключення ймовірності помилки в ході обслуговування та ремонту радіоелектронного обладнання, пов’язаного напряму з людським фактором, що дасть змогу залучати фахівців з нижчим рівнем класної кваліфікації для виконання робіт, які потребують глибоких знань конструкції, особливостей експлуатації та ремонту агрегатів, блоків, систем радіоелектронного обладнання повітряних суден Збройних Сил України.