Prostatos bioptato ilgio sÄ…sajos su prostatos vÄ—Å¾io aptikimo daÅ¾niu - Rasa VolskienÄ—; Ilona Rita KondratienÄ—; Tomas Navickis; Gintaras Sabaliauskas (Mokslo Taikomieji Tyrimai Lietuvos Kolegijose, 2018)
Prostatos vÄ—Å¾io diagnozei nustatyti prostatos audinio mÄ—giniai imami atliekant transrektalinÄ™ prostatos biopsijÄ…. SkirtingÅ³ autoriÅ³ duomenimis, tokiu bÅ«du iÅ¡ skirtingÅ³ prostatos vietÅ³ imama nuo 4 iki 30 bioptatÅ³. Teigiama, kad prostatos bioptato ilgis yra veiksnys, lemiantis prostatos vÄ—Å¾io aptikimÄ… bei yra esminis prostatos biopsijos kokybÄ—s rodiklis nors Jeong ir kt. (2015) teigia, kad prostatos bioptato ilgis neturi didelÄ—s reikÅ¡mÄ—s prostatos vÄ—Å¾iui aptikti.