Адаптивна методика наближеної оцінки техніко-економічних показників розробки об'єкта виснаженого газоконденсатного родовища - Mykhailo Fyk; Kyrylo Kurochkin; Mohammed Abbud; Mohammed Al Sultan; Olena Varavina (Cхід, 2017)
У роботі розглядається апробована в галузевій системі підприємств ПАТ "Укргазвидобування" методика оцінки техніко-економічних показників розробки газоконденсатного родовища, яку доповнено та спрощено для набуття наближених оцінок в разі щорічної природної або штучної зміни газоконденсатного фактора та термобаричних станів видобувного флюїду протягом експлуатаційного періоду пізньої стадії. Зазначаються цільові зміни в алгоритмах розрахунків базових техніко-економічних показників, особливості для частково виснажених родовищ, які перейшли в постійний режим роботи із дотискувальними компресорними станціями та фіксованими тисками на вибоях свердловин, ураховується використання сухого газу для повернення в пласт або осушки привибійної зони. Визначені основні фактори впливу на кінцеві результати техніко-економічної оцінки.