LIETUVOS KOLEGIJOSE STUDIJUOJANÄŒIÅ² STUDENTÅ² TIPAI BEI JÅ² DINAMIKA PRIKLAUSOMAI NUO STUDIJÅ² KURSO IR FORMOS - Rasa TamulienÄ— (Mokslo Taikomieji Tyrimai Lietuvos Kolegijose, 2016)
Straipsnyje pristatomo tyrimo tikslas yra nustatyti Lietuvos kolegijose studijuojanÄiÅ³ studentÅ³ tipus bei jÅ³ dinamikÄ… priklausomai nuo studijÅ³ kurso ir formos. Tyrimo rezultatai atskleidÄ—, kad studentÅ³ tipai gali bÅ«ti iÅ¡skiriami pagal studento integracijos Ä¯ aukÅ¡tÄ…jÄ… mokyklÄ… lygmenÄ¯ ir studento studijavimo tikslÄ…. Vertinant pagal studento integracijos Ä¯ aukÅ¡tÄ…jÄ… mokyklÄ… lygmenÄ¯ buvo nustatyta, kad Lietuvos valstybinÄ—se kolegijose yra didÅ¾iausias procentas bendradarbiaujanÄio, akademinio ir profesinio tipo studentÅ³. Nustatyta, kad bendradarbiaujanÄio tipo studentÅ³ procentas kiekvienais studijÅ³ metais palaipsniui maÅ¾Ä—ja, o profesinio â€“didÄ—ja. BendradarbiaujanÄio ir profesinio tipo studentai yra labiau linkÄ™ rinktis nuolatinÄ™ studijÅ³ formÄ…, o akademinio ir nekonformistinio â€“ iÅ¡tÄ™stinÄ™. Vertinant pagal studento studijavimo tikslÄ… nustatyta, kad Lietuvos kolegijose didÅ¾iausia dalis studijuojanÄiÅ³ studentÅ³ yra profesinio tipo. Tyrimo rezultatai atskleidÄ—, kad pereinamojo ir profesinio tipo studentÅ³ tolygiai maÅ¾Ä—ja didÄ—jant studijÅ³ kursui, o ,,atsitiktinai Ä¯kritusioâ€ tipo studentÅ³ daugÄ—ja. Nustatyta, kad nuolatinÄ™ studijÅ³ formÄ… yra linkÄ™ rinktis pereinamojo ir profesinio tipo studentai, o iÅ¡tÄ™stinÄ™ â€“ ,,atsitiktinai Ä¯kritusioâ€, eksperimentinio bei Å¾valgomojo tipo studentai.